
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
4 μερίδες
15 λεπτά

Τριβελάκι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Πένες ΜΑΚΒΕΛ
- 500γρ. Ανάμεικτα λαχανικά (κτψ).
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά φλωρίνης
- 1 ματσάκι Μαϊντανό
- 1 μεγ. Ντομάτα ώριμη, σε κύβους
- 2 Κρεμυδάκια φρέσκα
- 100ml Ελαιόλαδο
- 150γρ. Παρμεζάνα ή γραβιέρα Κρήτης
- 200γρ. Ζαμπόν
- Χυμό από 2 Λεμόνια
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με καυτό αλατόνερο ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες) να βράσουν για 7- 8’.
2. Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνετε τα λαχανικά τα οποία έχετε σοτάρει σε ελαιόλαδο. Συμπληρώνετε όλα τα υλικά, αφού τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Προσθέστε το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Συμπληρώστε λίγο ζωμό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε με παρμεζάνα.
Δες και άλλες συνταγές

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
4 μερίδες
15 λεπτά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Πένες ΜΑΚΒΕΛ
- 500γρ. Ανάμεικτα λαχανικά (κτψ).
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά φλωρίνης
- 1 ματσάκι Μαϊντανό
- 1 μεγ. Ντομάτα ώριμη, σε κύβους
- 2 Κρεμυδάκια φρέσκα
- 100ml Ελαιόλαδο
- 150γρ. Παρμεζάνα ή γραβιέρα Κρήτης
- 200γρ. Ζαμπόν
- Χυμό από 2 Λεμόνια
- Αλάτι – πιπέρι
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
4 μερίδες
15 λεπτά
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με καυτό αλατόνερο ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες) να βράσουν για 7- 8’.
2. Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνετε τα λαχανικά τα οποία έχετε σοτάρει σε ελαιόλαδο. Συμπληρώνετε όλα τα υλικά, αφού τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Προσθέστε το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Συμπληρώστε λίγο ζωμό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε με παρμεζάνα.
Μοιράσου τη συνταγή: