kofto-makaronaki-me-xtapodi-

Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι

4 μερίδες
1 ώρα
MAKVEL KOFTO RED - 2023

Κοφτό Μακαρονάκι ΜΑΚΒΕΛ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 Δαφνόφυλλα 
  • 250 γρ. Ψιλοκομμένα Ντοματάκια ή Φρέσκιες Ντομάτες  
  • 3/4 του ποτηριού Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

1.  Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
2.  Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν (για περίπου 30 λεπτά), μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνετε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3.  Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε, για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
4.  Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή και κρύο.

Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Το Κοφτό Μακαρονάκι δεν το βράζετε από πριν για να μην λασπώσει. Ρίξτε το κατευθείαν στη σάλτσα να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top