Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Κοφτό Μακαρονάκι ΜΑΚΒΕΛ  
  • 1 Κιλό Χταπόδι 
  • 2 Κρεμμύδια Ξερά 
  • 1 Ποτήρι Κόκκινο Κρασί
  • 300 γρ. Ντομάτα (αποφλοιωμένη)  
  • 4 Δαφνόφυλλα 
  • 250 γρ. Ψιλοκομμένα Ντοματάκια ή Φρέσκιες Ντομάτες  
  • 3/4 του ποτηριού Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 

Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν (για περίπου 30 λεπτά), μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνετε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.   

Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε, για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο. 

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή και κρύο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Το Κοφτό Μακαρονάκι δεν το βράζετε από πριν για να μην λασπώσει. Ρίξτε το κατευθείαν στη σάλτσα να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...