Chef: Κωνσταντίνος Πανταζής
Παστιτσάδα με Κόκκορα
4-5 μερίδες
90 λεπτά

Τρυπητά ΜΑΚΒΕΛ Νο5
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Τρυπητά ΜΑΚΒΕΛ Νο5
- 1 1/2 Κιλό Κόκκορα (σε τεμάχια)
- 1 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 200 ml Νερό
- 1/2 Ποτήρι Κρασί Κόκκινο
- 1/2 Ποτήρι Ξύδι (παλαιωμένο κατά προτίμηση)
- 2 κ.σ. Πελτέ
- 1 Μεγάλο Ξηρό Κρεμμύδι
- 4 Σκελίδες Σκόρδο
- 3 Γαρύφαλλα
- 3 Κόκκους Μπαχάρι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε τον κόκκορα και τον ροδίζετε στο ελαιόλαδο. Προσθέσθε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι. Ρίξτε τα μπαχαρικά και τον πελτέ που έχετε αραιώσει σε λίγο από το περιεχόμενο της κατσαρόλας.Αφήνετε να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία, με κλειστό το καπάκι για περίπου 1ώρα και 20 λεπτά.
2. Βράζετε τα τρυπητά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στο τέλος, αναμιγνύετε με τον κόκκορα.