Chef: Κωνσταντίνος Πανταζής
Τρυπητά Μακαρόνια με Κόκορα
2 μερίδες
40 λεπτά
Τρυπητά ΜΑΚΒΕΛ Νο.5
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. Τρυπητά Νο5 ΜΑΚΒΕΛ
- 2 μπούτια κόκορα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 15 γρ. σκόρδο
- 250 γρ. ντοματίνια και ντομάτα σε κύβους
- 80 ml κόκκινο κρασί
- τριμμένο τυρί της αρεσκείας σου
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά.
- Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα 2 μπούτια κόκορα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 1 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ντομάτα σε κύβους.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά προσθέτοντας ξανά τα μπούτια.
- Σβήνουμε με 80ml κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Έπειτα ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή μας όρεξη!