Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη ΜΑΚΒΕΛ, φουρνιστές με Πράσο & Μπρόκολο
4 μερίδες
Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη, ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500γρ. Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη, ΜΑΚΒΕΛ
- 350 γρ. Μπρόκολο (φλορέτες)
- 3 Μεγάλα Πράσα (το άσπρο μέρος κομμένα μισοφέγγαρα)
- 400 γρ. Cheddar τριμμένο
- 5-6 Kρεμμυδάκια φρέσκα
- 250 γρ. Kρέμα γάλακτος
- 8 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κγ. Μπούκοβο
- Ανθός Αλατιού
Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες ολικής με Βρώμη ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 6 με 7’ (3’ λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία).
2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. Αφού μαλακώσουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ζεστό τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ λάδι και προσθέτουμε τις φλορέτες μπρόκολου ώστε να καψαλιστούν και να βγάλουν το άρωμα τους (περίπου για 5 με 7’). Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε με τα πράσα.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τα 350 γρ. Cheddar και ανακατεύουμε γρήγορα ώσπου να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα τυριού. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε την μισή ποσότητα μέσα στην σάλτσα τυριού, προσθέτουμε σταδιακά τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει όλη την ποσότητα των ζυμαρικών.
4. Στη συνέχεια σε ένα ταψί (ή πυρίμαχο σκεύος), βάζουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35’ στους 180ºC. Μόλις σβήσουμε το φούρνο, ρίχνουμε τα 50 γρ. cheddar που κρατήσαμε ώστε να κάνουν μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια του φαγητού μας.
6. Σε 10’ σερβίρουμε.
Δες και άλλες συνταγές
Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη ΜΑΚΒΕΛ, φουρνιστές με Πράσο & Μπρόκολο
4 μερίδες
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500γρ. Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη, ΜΑΚΒΕΛ
- 350 γρ. Μπρόκολο (φλορέτες)
- 3 Μεγάλα Πράσα (το άσπρο μέρος κομμένα μισοφέγγαρα)
- 400 γρ. Cheddar τριμμένο
- 5-6 Kρεμμυδάκια φρέσκα
- 250 γρ. Kρέμα γάλακτος
- 8 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κγ. Μπούκοβο
- Ανθός Αλατιού
Πένες Ολικής Άλεσης με Βρώμη ΜΑΚΒΕΛ, φουρνιστές με Πράσο & Μπρόκολο
4 μερίδες
Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες ολικής με Βρώμη ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 6 με 7’ (3’ λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία).
2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. Αφού μαλακώσουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ζεστό τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ λάδι και προσθέτουμε τις φλορέτες μπρόκολου ώστε να καψαλιστούν και να βγάλουν το άρωμα τους (περίπου για 5 με 7’). Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε με τα πράσα.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τα 350 γρ. Cheddar και ανακατεύουμε γρήγορα ώσπου να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα τυριού. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε την μισή ποσότητα μέσα στην σάλτσα τυριού, προσθέτουμε σταδιακά τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει όλη την ποσότητα των ζυμαρικών.
4. Στη συνέχεια σε ένα ταψί (ή πυρίμαχο σκεύος), βάζουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35’ στους 180ºC. Μόλις σβήσουμε το φούρνο, ρίχνουμε τα 50 γρ. cheddar που κρατήσαμε ώστε να κάνουν μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια του φαγητού μας.
6. Σε 10’ σερβίρουμε.
Μοιράσου τη συνταγή: