Κοφτό Μακαρόνι με Μελιτζάνα και Κουκουνάρι
4 μερίδες
30 λεπτά
Κοφτό μακαρόνι ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Κοφτό μακαρόνι ΜΑΚΒΕΛ
- 500 γρ. Μελιτζάνες
- 500 γρ. Ντομάτα Κονκασέ
- 80 ml Ελαιόλαδο
- 8 Ντοματίνια Σαντορίνης
- 10 Φύλλα Βασιλικό
- 1⁄2 Ματσάκι Μαϊντανό
- 1⁄2 Κρεμμύδι Ξερό
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 30 γρ. Κουκουνάρι
- 1/3 κ.σ. Αλάτι
- 1/2 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβετε σε κύβους 2 εκατοστών.
2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και το αλάτι (το αλάτι στην αρχή για να αφυδατώσετε τις μελιτζάνες).
3. Συνεχίζετε με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, σοτάροντάς τα όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
4. Ρίχνετε τη ντομάτα κονκασέ και τα ντοματίνια και αφήνετε μέχρι να πάρουν βράση για 10 – 15 λεπτά.
5. Βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά.
6. Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τα φρέσκα μυρωδικά & το κουκουνάρι και τα αφήνετε 2 λεπτά για να απορροφήσουν τη σάλτσα.
7. Προτού σερβίρετε τρίβετε μαύρο πιπέρι.