Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι
4 μερίδες
Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
- 2 Φιλέτα Κοτόπουλο (κομμένα σε μικρές λωρίδες)
- 250 γρ. Καλαμπόκι
- 250 γρ. Ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 300 γρ. Γιαούρτι (στραγγιστό)
- 80 γρ. Ταχίνι
- 30 ml Ελαιόλαδο
- 1 Λεμόνι (το χυμό)
- Φρέσκια Ρίγανη (4-5 κλωναράκια)
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν.
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε (ελάχιστο), ελαιόλαδο και τις λωρίδες των φιλέτων ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσοκόκκινο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα από 1 κλωναράκι ρίγανη.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, ταχίνι, μέλι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε σάλτσα (dressing). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, και τα υπόλοιπα φυλλαράκια ρίγανης (3 κλωναράκια). Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τις Πένες με λίγο από το νερό του βρασμού τους. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι και ελαιόλαδο.
Δες και άλλες συνταγές
Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι
4 μερίδες
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
- 2 Φιλέτα Κοτόπουλο (κομμένα σε μικρές λωρίδες)
- 250 γρ. Καλαμπόκι
- 250 γρ. Ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 300 γρ. Γιαούρτι (στραγγιστό)
- 80 γρ. Ταχίνι
- 30 ml Ελαιόλαδο
- 1 Λεμόνι (το χυμό)
- Φρέσκια Ρίγανη (4-5 κλωναράκια)
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι
4 μερίδες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν.
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε (ελάχιστο), ελαιόλαδο και τις λωρίδες των φιλέτων ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσοκόκκινο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα από 1 κλωναράκι ρίγανη.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, ταχίνι, μέλι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε σάλτσα (dressing). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, και τα υπόλοιπα φυλλαράκια ρίγανης (3 κλωναράκια). Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τις Πένες με λίγο από το νερό του βρασμού τους. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι και ελαιόλαδο.
Μοιράσου τη συνταγή: