spaggeti-makvel-no-6-me-melitzanes-elies-kai-xinomyzithra-1

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

4 μερίδες
makvel-spaghetti-no6-red-4JBDG

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6
  • 2 Μελιτζάνες (μέτριες, κομμένες σε μικρούς κύβους)
  • 100 γρ. Ελιές καλαμών (ροδέλες)
  • 400 γρ. Ντοματίνια 1 Κρεμμύδι (μέτριο ψιλοκομμένο )
  • 4 Σκελίδες Σκόρδο 1 Ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • 10 γρ. Θυμάρι φρέσκο
  • 500 γρ. Ξινομυζήθρα
  • 8 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
2. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις μελιτζάνες (κύβους), και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες και θα ανακατέψουμε μέχρι να μυρίσει ευχάριστα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι, τις ελιές και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί για 4-5’ μέχρι να μαλακώσουν.

4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό τους για να κάνουμε πιο βελούδινη τη σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ¾ της ξινομυζήθρας μέσα στα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα σερβίρουμε βάζοντας πάνω από τα σπαγγέτι το υπόλοιπο τυρί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο .

5. Καλή μας όρεξη!
Μοιράσου τη συνταγή:
spaggeti makvel no 6 me melitzanes elies kai

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6
  • 2 Μελιτζάνες (μέτριες, κομμένες σε μικρούς κύβους)
  • 100 γρ. Ελιές καλαμών (ροδέλες)
  • 400 γρ. Ντοματίνια 1 Κρεμμύδι (μέτριο ψιλοκομμένο )
  • 4 Σκελίδες Σκόρδο 1 Ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • 10 γρ. Θυμάρι φρέσκο
  • 500 γρ. Ξινομυζήθρα
  • 8 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

4 μερίδες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
2. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις μελιτζάνες (κύβους), και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες και θα ανακατέψουμε μέχρι να μυρίσει ευχάριστα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι, τις ελιές και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί για 4-5’ μέχρι να μαλακώσουν.

4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό τους για να κάνουμε πιο βελούδινη τη σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ¾ της ξινομυζήθρας μέσα στα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα σερβίρουμε βάζοντας πάνω από τα σπαγγέτι το υπόλοιπο τυρί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο .

5. Καλή μας όρεξη!
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top