spaggeti-no6-makvel-me-roka-katsikisio-tyri-kai-amygdala-2

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

4 μερίδες
makvel-spaghetti-no6-red-4JBDG
Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 Φλυτζάνι σαγιού θρυμματισμένα Αμύγδαλα (ωμά)
  • 1/3 Φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente)
2. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 4’ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις λεπτές φέτες σκόρδου ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα τσιπς σκόρδου και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη Ρόκα και τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί (2-3΄). Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

4. Αφού κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, αφού ζεσταθεί ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί και θρυμματίζουμε ελαφρώς ενώ προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα τυριού.

5. Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέσα στην σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε ως ότου ενωθούν με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με λίγο extra καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Μοιράσου τη συνταγή:
spaggeti no6 makvel me roka katsikisio tyri kai amygdala 1

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ
  • 300 γρ. Ρόκα
  • 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί
  • 6 Σκελίδες Σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες.
  • 1 Φλυτζάνι σαγιού θρυμματισμένα Αμύγδαλα (ωμά)
  • 1/3 Φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

4 μερίδες

Εκτέλεση

1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente)
2. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 4’ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις λεπτές φέτες σκόρδου ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα τσιπς σκόρδου και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη Ρόκα και τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί (2-3΄). Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

4. Αφού κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, αφού ζεσταθεί ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί και θρυμματίζουμε ελαφρώς ενώ προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα τυριού.

5. Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέσα στην σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε ως ότου ενωθούν με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με λίγο extra καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top