Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ

300 γρ. Ρόκα

400 γρ. Κατσικίσιο τυρί

6 Σκελίδες Σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες.

1 Φλυτζάνι σαγιού θρυμματισμένα Αμύγδαλα (ωμά)

1/3 Φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο

1 κ.γ. Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente)

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 4’ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις λεπτές φέτες σκόρδου ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα τσιπς σκόρδου και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη Ρόκα και τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί (2-3΄). Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αφού κρατήσουμε μία κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, αφού ζεσταθεί ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί και θρυμματίζουμε ελαφρώς ενώ προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα τυριού.

Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέσα στην σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε ως ότου ενωθούν με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με λίγο extra καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους ...

Σπαγγέτι Νο6 με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΑΚΒΕΛ με πέστο Κale

Ρίχνουμε (μπλανσάρουμε) τα Φύλλα Κale σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1’. Τα μεταφέρουμε σε ...