Παστίτσιο
6 μερίδες
90 λεπτά
Παστίτσιο Νο.2 ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 750 γρ. (1 & 1/2 πακέτο) Παστίτσιο Νο 2 ΜΑΚΒΕΛ
- 500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή γραβιέρα 300 γρ
Για τον κιμά:
- 500 γρ. Μοσχαρίσιο Κιμά (ή 300 γρ. μοσχάρι & 200 γρ. χοιρινό)
- 2 Κρεμμύδια Μεσαία
- 4 Καρότα
- 1 Σκελίδα Σκόρδο
- 1 Κλαρί Σέλερι
- 100 γρ. Μπέικον
- 500 γρ. Αποφλοιωμένα Ντοματίνια
- 6 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
- 300 γρ. Ζεστό Νερό
- 1 κ.σ. Αλάτι
- 1⁄2 κ.σ. Πιπέρι ή Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 200 ml Κόκκινο Κρασί
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 4 Δαφνόφυλλα
Για την μπεσαμέλ:
- 7-8 Κουταλιές Αλεύρι
- 250 γρ. Μαργαρίνη
- 4 Αβγά
- 1 Κουτί Γάλα Εβαπορέ
- 1 Κουτί (το άδειο πλέον εβαπορέ, το γεμίζουμε) νερό
- 300 γρ. Τυρί (τα παίρνετε από τα 500 γρ. τυρί που έχετε τρίψει αρχικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.
2. Ετοιμάζετε τον κιμά (συνταγή: Μπολονέζ).
Για την μπεσαμέλ
1. Λιώνετε σε μία κατσαρόλα τη μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι για να το καβουρδίσετε. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά.
2. Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα, το νερό, τα 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί. Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
4. Στρώνετε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψί τα 3/4 από τα ζυμαρικά. Προσθέστε στο ταψί τριμμένη τη φέτα και τα 2 αυγά. Ανακατεύετε.
5. Συνεχίζετε στρώνοντας τον κιμά. Συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
6. Τέλος, ρίχνετε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τα τυριά που έχουν απομείνει (200 γρ.), για να πάρει χρυσαφί χρώμα το παστίτσιο και να νοστιμίσει περισσότερο.
7. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος