Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ, Ολικής Άλεσης με Βρώμη

  • 1 κιλό Μοσχάρι (για κατσαρόλα)

  • 80 ml Ελαιόλαδο

  • 180γρ. Κρεμμύδι (λευκό)

  • 15γρ. Ντοματοπολτό

  • 300γρ. Ντομάτα (κονκασέ)

  • 110ml Κόκκινο Κρασί

  • 2 - 3 φύλλα Δάφνης

  • 1 ξυλάκι Κανέλας

  • 2 - 3 κόκκους Μπαχάρι

  • 2 σκελίδες Σκόρδο ( ψιλοκομμένες)

  • 100γρ. Γραβιέρα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Λίγη Ζάχαρη

  • Λίγο αλεύρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 - 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα να μαραθούν, κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ), τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε υγρά (χλιαρό νερό ή ζωμό) να σκεπάζει καλά το κρέας. Δίνουμε μια δυνατή βράση, ξαφρίζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 – 1μιση ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προτού μαλακώσει το κρέας μας και είναι σχεδόν έτοιμο βράζουμε σε αλατόνερο τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.

Άλλες Συνταγές

Σπετζοφάι με Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6

Σοτάρουμε με τη σειρά σε ζεστό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα: λουκάνικο κομμένο σε ...

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο), με θαλασσινά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, λαχανικά και ανθότυρο

Κόβουμε τα λαχανικά στα σχήματα της συνταγής και βάζουμε παράλληλα 2 κατσαρόλες μικρές να ...