Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ, Ολικής Άλεσης με Βρώμη

  • 1 κιλό Μοσχάρι (για κατσαρόλα)

  • 80 ml Ελαιόλαδο

  • 180γρ. Κρεμμύδι (λευκό)

  • 15γρ. Ντοματοπολτό

  • 300γρ. Ντομάτα (κονκασέ)

  • 110ml Κόκκινο Κρασί

  • 2 - 3 φύλλα Δάφνης

  • 1 ξυλάκι Κανέλας

  • 2 - 3 κόκκους Μπαχάρι

  • 2 σκελίδες Σκόρδο ( ψιλοκομμένες)

  • 100γρ. Γραβιέρα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Λίγη Ζάχαρη

  • Λίγο αλεύρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 - 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα να μαραθούν, κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ), τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε υγρά (χλιαρό νερό ή ζωμό) να σκεπάζει καλά το κρέας. Δίνουμε μια δυνατή βράση, ξαφρίζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 – 1μιση ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προτού μαλακώσει το κρέας μας και είναι σχεδόν έτοιμο βράζουμε σε αλατόνερο τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, ...

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό ...