spaggeti-makvel-no6-olikis-alesis-me-vromi-me-moscharaki-kokkinisto-2

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Μοσχαράκι κοκκινιστό

4 μερίδες
3 2Sfrb removebg preview
Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ, Ολικής Άλεσης με Βρώμη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 ξυλάκι Κανέλας
  • 2 – 3 κόκκους Μπαχάρι
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ( ψιλοκομμένες)
  • 100γρ. Γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη Ζάχαρη
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

1.Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 – 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα να μαραθούν, κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ), τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε υγρά (χλιαρό νερό ή ζωμό) να σκεπάζει καλά το κρέας. Δίνουμε μια δυνατή βράση, ξαφρίζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 – 1μιση ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

2. Προτού μαλακώσει το κρέας μας και είναι σχεδόν έτοιμο βράζουμε σε αλατόνερο τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.
Μοιράσου τη συνταγή:
spaggeti makvel no6 olikis alesis me vromi me moscharaki kokkinisto 1

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Μοσχαράκι κοκκινιστό

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 ξυλάκι Κανέλας
  • 2 – 3 κόκκους Μπαχάρι
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ( ψιλοκομμένες)
  • 100γρ. Γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη Ζάχαρη
  • Λίγο αλεύρι

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Μοσχαράκι κοκκινιστό

4 μερίδες

Εκτέλεση

1.Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 – 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα να μαραθούν, κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ), τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε υγρά (χλιαρό νερό ή ζωμό) να σκεπάζει καλά το κρέας. Δίνουμε μια δυνατή βράση, ξαφρίζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 – 1μιση ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

2. Προτού μαλακώσει το κρέας μας και είναι σχεδόν έτοιμο βράζουμε σε αλατόνερο τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top