Κριθαράκι με Κοπανάκια & Πέστο Λιαστής Ντομάτας

2 μερίδες
30 λεπτά
MAKVEL KRITHARAKI METRIO RED - 2023

Κριθαράκι Μέτριο ΜΑΚΒΕΛ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ
  • 30 ml Ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 10 γρ. Σκόρδο
  • 100 γρ. Πέστο λιαστής ντομάτας(λιαστή ντομάτα, αμύγδαλα, γραβιέρα Νάξου)
  • 30 γρ. Κόκκινο κρασί
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε 2 μεγάλα κοπανάκια κοτόπουλο για 10 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε την πέστο λιαστής ντομάτας και 500 ml νερό.
  5. Προσθέτουμε το κρασί, με αλάτι και πιπέρι.
  6. Βράζουμε για 9-11 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το κριθαράκι και το κοτόπουλο.

 

Καλή μας όρεξη!

 

Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top