Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ 
  • 500 γρ. Στήθος Κοτόπουλο 
  • 250 γρ. Μανιτάρια
  • 200 γρ. Ζωμό Κοτόπουλου 
  • 250 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 50 γρ. Μαργαρίνη
  • 1 κ.γλ. Ψιλοκομμένο Σκόρδο
  • 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο Ξηρό Κρεμμύδι 
  • 70 γρ. Παρμεζάνα
  • Φρέσκο Τριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις Πένες Ριγέ για 12 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη, προσθέτοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε πρώτα το κοτόπουλο να ροδίσει και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Συμπληρώνετε με το ζωμό και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφήνοντας το μίγμα να πάρει μια βράση. Τέλος, προσθέστε τις πένες μέσα στη σάλτσα και αφήστε να τραβήξουν για 2 με 3 λεπτά.

Σερβίρετε αφού ρίξετε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Προσοχή στα ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος. Μην αφήνετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα γιατί μπορεί να δέσει παραπάνω από όσο πρέπει, λόγω του άμυλου των ζυμαρικών.


Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους ...

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente) Σε ένα ...